W.Broeren&Zonen Electrotechniek

Geschiedenis

In 1956 gingen Wim Broeren en Tinus van Eijk als zelfstandige ondernemers een samenwerking aan als Broeren en van Eijk. Wim Broeren als elektrotechnisch ondernemer en Tinus van Eijk met een loodgietersbedrijf. De onderneming Broeren en van Eijk had, gezien de opkomende economische bloei van de jaren 50 en 60, een goede start. De steun die beide ondernemers elkaar konden geven, werkte mee aan een gezonde groei van beide bedrijven. Na vijf jaar besloten beide ondernemers als zelfstandige ondernemers verder te gaan, vanwege de groei van beide bedrijven. Wim Broeren vestigde zich in de Aleidastraat 24 in Schiedam.

De tijd verstreek. In 1984 werden de zonen van Wim Broeren, Jeroen, Paul en Wim jr. Broeren mede eigenaar van de onderneming W.Broeren en werd de onderneming in het handelsregister van de Kamer van Koophandel ingeschreven als W.BROEREN & ZONEN ELEKTROTECHNIEK. Sinds 1987 heeft Wim sr. Broeren de dagelijkse leiding van de onderneming overgedragen aan zijn drie zonen.

Door de groei van de onderneming en de veranderende bedrijfsvoering was het noodzakelijk een nieuw bedrijfspand te gaan betrekken. Het nieuwe bedrijfspand werd in 1989 gerealiseerd en gevestigd op het Nieuwsticht 1 in Schiedam.

Relief Wim sr. Broeren (1924-1989) Reliëf van de oprichter Wim Broeren (1924-1989)